Geschiedenis

Geschiedenis

1959
Willem en Johan Bloemendal nemen onder de naar Gebroeders Bloemendal de Smederij van Piet Holtkamp over aan de Wierdensestraat in Rijssen. Ze gaan zich meer richten op fietsen,  bromfietsen en de reparatie daarvan.

1977
Hans Bloemendal, zoon van Johan, treedt in het bedrijf en met zijn 3-en zetten ze de winkel en werkplaats voort.

1985
Hans Bloemendal en zijn vrouw Femmy nemen als man/vrouw firma het bedrijf over en bouwen de fietsenwinkel uit in Rijssen onder de naam Tweewielerspeciaalzaak Bloemendal.

1998
Hans en Femmy sluiten zich met het bedrijf aan bij de Retail organisatie Fietsplus en gaan verder onder de naam Bloemendal Fietsplus.

1992
Het eerste personeelslid wordt aangenomen in de vorm van Martin Kampman, hij begint als bromfietsmonteur nadat hij alle diploma’s bij de Innovam in Zwolle heeft behaald en zelfs nog leraar is geweest op de school. Tot op heden behoort Martin nog steeds bij het winkel inventaris.

2001
In de voorgaande jaren is het bedrijf gegroeid en wordt het pand aan de Wierdensestraat te klein. De winkel verhuisd naar de huidige plek aan de Banisweg 3 in Rijssen

2011
Peter Bloemendal, zoon van Hans en Femmy, treedt in het bedrijf en de rechtsvorm wordt aangepast naar VOF Bloemendal Fietsplus

2016
Overstap naar Bike Totaal Bloemendal is een feit. Met oog op de toekomst en om de service graad naar de bezoeker te verhogen wordt Bloemendal lid van de Dynamo Retail Group. Met als formule Bike Totaal kan Bloemendal de aankomende jaren met professionele ondersteuning mee in de moderne tijd en de bezoekers op de beste manier bedienen.